Acasă Blog Sare și piper «la ochi»
Sare și piper «la ochi»
2022-12-13

Ați observat vreodată, când folosiți una și aceeași rețetă, aceleași produse, grame, la diferite gospodine se primesc diferite bucate? Fiecărui este cunoscută astfel de situație. Și nu este vorba doar de talent, de mâini și sensul să pui sare și piper «la ochi». Misterul constă și în vesela, care este folosită la prepararea mâncării. În special, când merge vorba despre procesul de prăjire și coacere, pentru care se folosește tigaia «universală». Cu toate că nu este deloc universală. Și nicidecum nu este arma în mâinile soției supărate, atunci când soțul vine târziu acasă. Mai mult chiar este un aliat. 

Producătorii de veselă profesionali, cu renume mondial, demult au înțeles, că tigaia nu trebuie să fie universală, pentru toate ocazii. Ea trebuie să combine armonios orizontalul și verticalul. Explicăm: orizontalul – este aceea CE noi pregătim, verticalul – este CUM noi dorim să pregătim. Pește, carne, legume, clătite, prăjituri, plăcinte; coacerea – nu este posibil să fie doar o singură tigaie pentru toate în gospodărie. Cu atât mai mult, când merge vorba de bucătăria din restaurante sau «TO GO». De aceea a venit ideea de a face o excursie prin «paradisul tigăilor», care are și adresă concretă – compania ALIR-Comerţ – cel mai mare furnizor de veselă profesională și de uz casnic a mărcilor mondiale în Republica Moldova.
Aici știu multe despre tigăi, așa că (apropo, vă dezvăluim un secret), destul de recent ALIR a devenit partenerul oficial al celui mai interesant și renumit producător turcesc de veselă Korkmaz – numele, care a devenit marcă (dar aceasta va fi o istorie pentru data viitoare). 

Deci, tigăile! Grill, friteuză, tigaie de prăjit, WOK, tigaie de făcut clătite – dacă noi ceva am scăpat, atunci puteți singuri adăuga vesela dorită în această listă. Fiecare are scopul său, propriul său ideal. 
De exemplu, găile grill au baze nervurate și sunt disponibile într-o varietate de forme – rotunde sau dreptunghiulare. Fundurile nervurate sunt gândite astfel, ca produsele să nu absoarbă uleiul și să nu formeze cruste «de cărbune». Adepții mâncării sănătoase – este ideal pentru voi. 
Friteuză – este adâncă, groasă, fabricată din fontă termic rezistentă. În ea apa fierbe minunat și bucatele pot fi pregătite și pe aragaz, și în cuptor. Mânerele comode din ambele părți la fel sunt rezistente la temperaturi înalte.
WOK – este un model popular de tigaie cu pereți înalți și cu fundul ușor rotunjit. Acest model de veselă a venit la noi din Asia, unde până în ziua de azi pregătesc mâncarea la foc deschis și necesită să fie preparată rapid. Se primește crocant, însăși foarte suculentă. 
În ceea ce privește tigaia de prăjit, aceasta este mai aproape de cratiță. Are laturile înalte, fundul plat și este ideal pentru fierberea și prepararea bucatelor în suc propriu sau într-un sos dens. 
Ah – tigaia pentru clătite! Cine nu iubește clătitele? Pentru clătite trebuie să fie tigaie aparte în casă și la bucătăria profesională. Aceasta poate fi tigaie pentru clătite de la marca Pyrex cu acoperire antiaderentă, minunata Mineralia sau Basilico 25 cm de la marca italiană TVS sau Korkmaz Ornella Induction 26 cm – este la alegerea dumneavoastră.

Este un lucru clar, că producătorii s-au gândit până la cele mai mici nuanțe: părți joase, un strat antiaderent ecologic și, bineînțeles, un mâner lung, care nu se încălzește în procesul de lucru și permite să întoarceți clătitele, precum un magician iscusit. Doar pentru clătite, căci nu doriți să serviți la masă bucate calde cu miros de carne, ceapă sau alt ceva, ce anterior s-a pregătit în tigaia «universală». 
Cu toate acestea, nu numai forma, ci și materialul tigăilor poate determina subtilitatea gustului bucatelor pregătite. Astăzi, toți producătorii de veselă competitivi se străduiesc să îmbunătățească calitatea materialelor, în ceea ce privește respectarea mediului, rezistența la căldură, rezistența la uzură, antiaderarea. În plus, vesela nu trebuie să fie grea. Cerințele pentru mânere la fel sunt destul de mari, în ceea ce privește confortul. Și nu trebuie să uităm de aspectul estetic al articolului: culoarea, originalitatea formei, combinația de materiale naturale și inovatoare, care va permite să potriviți tigăile, cratițele, ibrice în motivul design-ului interior.

Pentru a rezuma, magazinele ALIR oferă tigăi bune pentru bucatele tale preferate, pentru tipul de aragaz din bucătăria ta și în dependență de bugetul vostru. La cumpărare, cereți consultația managerilor din magazin: fetele consultante știu bine ce tigaie poate fi folosită pentru a pune sare și piper «la ochi» corect.
Poftă bună.


Ar putea să-ți placă