Vesela pentru gătit din fontă este cunoscută din cele mai vechi timpuri, încă buneii noștri preparau cele mai gustoase mâncăruri în vase și tigăi din fontă.
Avantajele veselei din fontă
• Vesela din fontă este rezistentă și practică.
• În ele pot fi preparate orice fel de mâncare.
• Bucatele gătite corect – au un gust deosibit.
• Vasele din fontă se încălzesc treptat și uniform pe toată
suprafața.
• Rezistă la temperaturi mari și nu se deformează.
• Pot fi folosite pe orice tip de aragaz, rolă chiar și la foc deschis.
• Datorită proprietăților aliajului – bucatele se încălzesc uniform.
Îngrijirea corectă a veselei din fontă îi va prelungi durata de viață și buna funcționare. Vasul nou, înainte de a fi utilizat, trebuie spălat bine cu soluție pentru spălat vase și călit cu ulei. Ulterior se recomandă doar spălarea manuală a veselei din fontă. Nu utilizați soluții abrazive de spălat vase si perii din metal, acestea vor influiența negativ asupra stratului antiaderent. După fiecare spălare, ștergeți bine suprafața vaselor din fontă și încălziți puțin pe plită, aplicând un strat subțire de ulei. Această procedură este necesară pentru a păstra stratul antiaderent natural și prevenirea apariției ruginei. Orice vas din fontă se încălzește treptat și se lasă să se răceas că la temperatura camerei, pentru a elimina riscul fisurării sau spargerii sale. În timpul gătirii corpul cratiței se înfiebintă. Fiți atenți! Folosiți mănuși de bucătărie.