Acasă Blog Unde începe «gustosul»
Unde începe «gustosul»
2022-04-18

Bucătăria modernă seamănă oarecum cu o navă cosmică în care fiecare element – în cazul nostru, accesoriile de bucătărie – are propria semnificație și aplicație, facilitând munca zilnică a gospodinei, pe de o parte, și asigurând o alimentație sănătoasă a omului, pe de altă parte, pregătind diverse produse astfel încât produsul final să fie de înaltă calitate și util. Rolul principal în acest proces este atribuit cuțitului, care este cel mai solicitat instrument din orchestra de bucătărie. Relevanța cuțitului este în continuă creștere, iar producătorii moderni oferă nenumărate varietăți de lame pentru prelucrarea perfectă a absolut oricărui aliment.

Brazilia este renumită nu numai datorită cafelei, băuturilor originale și carnavalurilor, ci și datorită cuțitelor sale, fără de care strămoșii țării nu ar fi putut supraviețui în pădurile sălbatice amazoniene. Marca braziliană Tramontina este de peste o sută de ani un lider mondial în producția unei mari varietăți de cuțite. Pentru a rămâne în vârful valului, producătorii investesc sume uriașe de bani pentru dezvoltări tehnice inovatoare, pentru reînnoirea constantă a echipamentelor și pentru dezvoltarea unui design impecabil. Cuțitele tradiționale de la Tramontina sunt construite pentru a rezista decenii întregi.

Secretul calității înalte a instrumentelor constă în prelucrarea specială a materialului: oțelul crom-molibden cu conținut înalt de carbon este supus unui tratament termic, apoi răcirii, apoi înghețării și finalizează procesul lung de călire prin încălzire cu gaz. În acest fel, metalul este prevăzut cu o rezistență ridicată la coroziune, iar ascuțimea lamei lamei rămâne neschimbată timp de mulți ani. O atenție deosebită în procesul de producție este acordată mânerului, care este o extensie organică a lamei: plăcuțele speciale din fibră de sticlă sunt nituite în siguranță și impregnate cu un compus antibacterian. Ergonomia mânerului a fost concepută cu atâta atenție încât puteți lucra cu cuțitul pentru o perioadă lungă de timp fără să simțiți niciun disconfort.

Îngrijirea și depozitarea corespunzătoare a cuțitelor le prelungește durata de viață: acestea pot fi spălate manual și în mașina de spălat vase. Ar trebui să fie ținute întotdeauna la îndemână, sau mai degrabă pe «șorțul de lucru», poziționat ergonomic pe suportul magnetic.

Un alt lucru de care vei avea nevoie în bucătărie pentru o utilizare de lungă durată a cuțitelor tale este un musat - un nume frumos care înseamnă «bandă de oțel» și provine din limba turcă - pentru ascuțirea oricărei unelte: două sau trei lovituri cu «arcul» și ascuțimea lamei este perfectă.

Creșterea cererii de cuțite, atât pe segmentul casnic, cât și în domeniul restaurantelor și hotelurilor, a dus la crearea și consolidarea relațiilor de afaceri între Tramontina și ALIR-Comerț și, ca urmare, în Moldova există o oportunitate unică de a cumpăra cuțite marca Tramontina în rețeaua de magazine ALIR din capitală și din alte orașe ale țării. Managerii și consultanții companiei vor fi bucuroși să vă informeze despre noile apariții, despre beneficiile unui produs; vă vor prezenta cu mândrie și vă vor recomanda un cuțit pentru roșii – un lucru minunat pentru a tăia delicat și precis roșiile și alte fructe, legume cu pulpă suculentă, fără a rupe marginile și fără a vărsa o singură picătură de suc. Mânerul manevrabil și forma specială a lamei fac din acest cuțit unul dintre cele mai solicitate cuțite din bucătărie.

În sediul companiei ALIR și pe alir.md puteți cunoaște direct varietatea de cuțite Tramontina: linia Carbon cu mânere din lemn natural; seria Dinamic, ideală pentru uzul zilnic; Multicolor, potrivită pentru picnic; seria Tradicional cu o lamă sigură flexibila; cuțite universale, care se pot descurca cu ușurință la orice treabă, Plenus, Athus, seria Churrasco și multe alte instrumente versatile pentru acasă și foarte specializate.

Nu este posibil să cuprindem toate cuțitele din magazin, dar trebuie să acordăm o atenție deosebită liniilor individuale de produse. În primul rând, Century și Professional Master sunt instrumente care oferă parametrii ideali și confort. Ele nu sunt remarcabile doar prin faptul că sunt principalele instrumente pentru bucătarii profesioniști și lucrătorii din bucătărie. Calitatea superioară a oțelului din care sunt fabricate cuțitele și, de fapt, procesul de călire cu un consum mare de energie, sunt admirabile. Dacă marcajul DIN 1.4110 KRUPP în sine nu spune prea multe utilizatorului obișnuit, combinația crom-molibden-carbon spune multe: este puternică și dură, este rezistentă la procesele corozive și garantează performanțe de înaltă calitate și de lungă durată.

Calitatea înaltă a lamei este egalată de mâner, care, în toate cazurile, îmbrățișează strâns lama, formând o singură unitate cu aceasta, fără spații, goluri sau șanse ca organismele dăunătoare să pătrundă în produs. Impregnarea antibacteriană a mânerului cu efect anti-alunecare oferă o protecție suplimentară. Toate produsele sunt certificate pentru conformitatea cu reglementările sanitare de către NSF – National Sanitation Foundation.

Dorim să menționăm despre mânerele unice ale seriei Polywood, care sunt fabricate din lemn polimerizat, un material special din lemn care este impregnat cu substanțe de umplutură și compuși coloranți speciali în timpul procesului de preparare. Este o tehnică uimitoare în care lemnul este complet scufundat într-un recipient etanș cu impregnare, apoi se creează un vacuum cu un dispozitiv special, care stoarce tot aerul din lemn, astfel încât toate golurile dintre straturi sunt umplute cu un compus de armare. Și iată-l – un mâner puternic pentru un cuțit robust. Un astfel de cuțit, spre deosebire de alte cuțite cu mâner din lemn, poate fi spălat în siguranță în mașina de spălat vase. În plus, mânerele celebrelor cuțite braziliene sunt neutre și sigure.

După cum se spune, doar poveștile nu sunt suficiente, așa că nu pierdeți timpul, veniți la magazinele ALIR, care sunt amplasate în fiecare sector al Chișinăului, și fiți siguri că veți cumpăra un instrument de lucru autentic și de calitate de la producătorul brazilian.


Ar putea să-ți placă