Acasă Blog Rețete și idei pentru sărbători în forme de copt
Rețete și idei pentru sărbători în forme de copt
2024-02-12

Sărbătorile în viața noastră sunt ca niște insule luminoase de bucurie, plăcere și dorința de a inventa ceva original ca un cadou. Desigur, orice sărbătoare implică o masă specială cu aperitive și deserturi «tematice». Mulți doresc să scape de tradiții și să inventeze sau să pregătească ceva neobișnuit pentru ei, familia lor și invitații lor dragi. Din fericire, astăzi avem mai multe oportunități decât suficiente. Aceasta se referă la o selecție imensă de ustensile de gătit, produse exotice și o mulțime de rețete de la cele mai simple până la cele mai complexe. Dar să nu ne complicăm și să nu ne epuizăm în bucătărie, mai ales că în fața noastră se află două sărbători minunate – Ziua Sfântului Valentin și frumoasa Zi a Femeii. De la noi, ca dar, – rețetele celor mai delicioase deserturi, iar de la voi – disponibilitatea de a vă aproviziona cu uneltele necesare pentru astfel de ocazii, și anume, de a cumpăra forme de copt.

«Deliciul de fructe și zer»

Să începem cu cel mai simplu – un desert de brânză de vacă cu gelatină și fructe. Pentru a-l pregăti nici măcar nu trebuie să folosiți cuptorul. Aveți nevoie doar de o formă elegantă transparentă de copt, sau una canelată (indiciu: magazinul online alir.md, marca Pyrex), sau o formă de silicon foarte comod de folosit, sau chiar cupe în care să puteți servi desertul în porții. 

Să-i dăm drumul!

Ingrediente: Brânză de vaci moale - 500 g; Smântână 10% - 300 g; Gelatină - 30 g; Zahăr - după gust; Fructe sezoniere, la alegere.

Ce trebuie să facem: amestecăm brânza de vaci și smântâna până la omogenizare. Adăugăm zahărul și amestecăm din nou bine. Se înmoaie gelatina timp de 10 minute, apoi se pune pe foc mic și, amestecând constant, se aduce la fierbere. Se răcește puțin și se toarnă cu grijă, încet, în amestecul de brânză de vaci și smântână. Masa rezultată se așază pe fundul formei, iar partea de sus se decorează din abundență cu fructe și zarzavaturi. Puteți, de asemenea, să așezați fundul cu fructe. Aici este la discreția dvs. Principalul lucru, nu uitați să trimiteți acest miracol la frigider pentru a se întări. După 2 ore îl puteți servi. 
Este gustos, rapid și sănătos. Este bine să vă bucurați oaspeții și să vă răsfățați familia cu un astfel de mic dejun. 

Haideți să încercăm încă una? Pentru Ziua Îndrăgostiților este perfect:

«Checul cu inimioară»

Ei bine, aici va trebui să muncim puțin, cu dragoste și dedicare. Înainte de toate, recomandăm să alegeți un recipient potrivit pentru coacere: fie o formă dreptunghiulară, fie una de silicon, ceramică sau sticlă. Și țineți pregătită hârtia de copt. Munca constă în două etape. În primul rând, va trebui să facem un blat roșu pentru a face inimioarele, iar apoi să pregătim un aluat moale și ușor curgător.

Să începem cu prima etapă. Pentru primul blat roșu veți avea nevoie de o formă rotundă cu margini joase și următoarele ingrediente:
3 ouă; 175 grame zahăr; 175 grame unt; 175 grame făină; 1 ½ lingurițe praf de copt; 1 linguriță vanilie; colorant alimentar roșu.

Untul moale se bate cu zahărul, apoi se adaugă ouăle, făina cu praful de copt, colorantul și se amestecă până la obținerea unui aluat omogen. Turnăm aluatul în formă și coacem în cuptor timp de 30-40 de minute. Blatul copt trebuie să aibă o înălțime de 2 cm. Lăsăm să se răcească și apoi folosind o matriță în formă de inimă, decupăm inimioare din blat.

În timp ce blatul nostru «cu inimă» se coace, puteți pregăti a doua parte a checului, pentru care veți avea nevoie de:
5 ouă, 200 g zahăr, 200 g unt, 180 g făină, 1 linguriță praf de copt, 1 linguriță extract de vanilie, 2 linguri de lapte. 

Aluatul trebuie să fie moale și ușor fluid. Turnăm o parte din el într-o formă dreptunghiulară, nu până la margine, apoi așezăm inimioarele pregătite una lângă alta în lungul formei, în centrul acesteia. Apoi, cu grijă, turnăm restul de aluat deasupra, pentru a nu șterge imaginea. Coacem din nou în cuptor timp de 40 de minute până când este gata, și suntem gata de sărbătoare. Tăiem, iar acolo strălucește o inimă.

A fost util? Noi credem că da. 
Unde să cumpărați forme de copt? Iată o sugestie: online shop alir.md sau magazinele ALIR din Chișinău, Bălți și Ceadîr-Lunga. Cream magie în fiecare casă, umplând sărbătorile cu culori și gusturi strălucitoare.


Ar putea să-ți placă