Acasă Blog Pregătirea bucatelor: alegerea și utilizarea vaselor de gătit potrivite
Pregătirea bucatelor: alegerea și utilizarea vaselor de gătit potrivite
2023-11-14

Gătitul bucatelor delicioase este o abilitate specială, iar unul dintre elementele cheie ale succesului este alegerea corectă a vaselor de gătit. În acest articol, vom analiza diferite metode de gătit și tipurile de vase de gătit care sunt potrivite pentru ele, cum ar fi tigăi, oale, cratițe și vase de gătit din ceramică.

Tigăi pentru prăjit și înăbușit

Tigăile sunt unul dintre cele mai importante unelte din bucătărie. Tigăile antiaderente sunt ideale pentru prăjirea și înăbușirea alimentelor precum omlete, pârjoale sau cartofi prăjiți. Acestea asigură o distribuție uniformă a căldurii și vă permit să gătiți cu o cantitate minimă de ulei. Tigăile populare au un strat ceramic, care este ușor de curățat și sigur pentru sănătate.
Gama de varietate de tigăi în Moldova astăzi este neobișnuit de largă. Veți găsi tigăi mici rotunde și mari pătrate; cu marginile înalte și joase; speciale - pentru clătite și blinii; pentru prăjire adâncă și fierbere lentă, tigăi wok și de tip grătar. Ultimele două sunt deosebit de solicitate, deoarece alimentele gătite în ele se dovedesc a fi incredibil de gustoase cu un consum minim de ulei. Potrivite pentru gătit atât sub capac, cât și pe foc deschis.

Oale pentru gătit și fiert

Pentru a găti tot felul de supe, mâncăruri dietetice cu legume, tăiței sau pireuri, o cratiță de încredere este o parte integrantă a arsenalului de bucătărie. Tigăile de nouă generație, în special de la marca turcească Korkmaz, sunt fabricate din oțel inoxidabil Cr-Ni de înaltă rezistență, de clasa 18/10. Fundul gros încapsulat triplu se încălzește rapid și asigură reținerea și distribuția optimă a căldurii, făcându-le ideale pentru gătit blând, la căldură scăzută. Mânerele ergonomice din oțel sunt amplasate cât mai departe de sursa de căldură, astfel încât să poată fi prinse cu ușurință fără a vă frige atunci când transportați tigaia.

Cratițe pentru fierbere și încălzire

Cratițele sunt excelente pentru prepararea fulgilor de ovăz pentru micul dejun, fierberea ouălor, sosurile și încălzirea porțiilor mici de mâncare. De regulă, cratițele moderne au un mâner lung pentru o prindere ușoară și o amestecare ușoară. Se încălzesc rapid și uniform, datorită tehnologiilor moderne de producție. Cratițele antiaderente sunt ușor de utilizat și ușor de curățat după gătit.

Vase de gătit din ceramic pentru gătit uniform

Mâncarea coaptă este întotdeauna o mâncare gustoasă, sănătoasă, care este preferată de adepții alimentației și dietelor sănătoase. Aparent, de aceea sunt atât de populare vasele din ceramică, care sunt indispensabile pentru coacerea alimentelor, pregătirea lasagnei sau gulașului, coacerea deserturilor uimitoare și multe alte feluri de mâncare unice. Vesela din ceramică rezistentă la căldură și ecologică reține perfect căldura și, datorită aspectului său prezentabil, este potrivită pentru servirea directă pe masă.

În concluzie, am dori să remarcăm că vasele potrivite sunt cheia pregătirii cu succes a unei varietăți de feluri de mâncare. Tigăile, cratițele și oalele, oalele și ceaunurile din ceramică cu și fără capac, vasele termorezistente din sticlă borosilicată au propriile avantaje și «specializare». Prin urmare, atunci când cumpărați, asigurați-vă că alegerea dumneavoastră se potrivește cu nevoile, abilitățile și fanteziile dumneavoastră culinare.

Puteți achiziționa vase pentru gătit de înaltă calitate pentru diverse metode de gătit din magazinul online de ustensile și articole de uz casnic alir.md din Moldova. Vă rugăm să nu uitați că lucrăm cu cele mai renumite mărci – Tramontina, Pyrex, Korkmaz, Weilburger Coatings, Casa Masa și multe altele, cărora le pasă nu doar de confort, ci și de siguranța și respectarea mediului înconjurător.
Și, de asemenea, atunci când cumpărați articolele necesare pentru dumneavoastră, nu uitați să vă bucurați oamenii dragi și prietenii. Mai mult, în magazinul nostru începe un «târg de vânzări» festiv, de unde puteți cumpăra decorul de Crăciun din timp.

Bine ați venit la noi!


Ar putea să-ți placă