Acasă Blog Pocalul potrivit pentru un vin bun
Pocalul potrivit pentru un vin bun
2024-05-31

Știați că medicii recomandă să beți vin natural bun în fiecare zi, considerându-l o băutură sănătoasă pentru organismul nostru? Totuşi, trebuie consumat cu măsură și cu rost. Iar pentru a vă delecta din plin de vinul bun cumpărat, ar fi bine să fie servit într-un pocal potrivit. Este de preferat să folosiți pocale și cupe de vin din sticlă sau cristal fin pentru a vă bucura de culoarea și densitatea vinului.

Așa cum există vinuri diferite în funcție de soiurile de struguri, pocalele pentru acestea ar trebui să fie și ele diferite ca formă, dimensiune și caracteristici. De exemplu, un pocal mare pentru vin roșu matur are o formă rotundă pronunțată, îngustată în partea superioară. Acest lucru asigură dozarea corectă a băuturii la degustare și intensifică gustul când este consumată.

Dimpotrivă, pocalele de vin alb au o formă îngustă, conică, asemănătoare cu a pocalelor de vin spumant. Picioruşul lung și grațios face ca vinul să nu să se încălzească prea tare într-un timp scurt, deoarece vinul alb trebuie servit rece.

Pocalele pentru rosé sunt de dimensiuni medii: astfel de vinuri nu trebuie să-şi piardă prospeţimea. Aceste pocale sunt mai înalte și mai subțiri decât pocalele de vin roșu, cu cupa care se îngustează spre margine pentru a permite aromelor (ușoare și fructate pentru majoritatea varietăţilor de vin roz) să nimerească direct pe limbă.

Pocalele pentru amatorii de vinuri spumante cu bule, șampanie, prosecco au propriul lor stil sofisticat: un bol în formă de con sau pronunțat din cea mai pură sticlă și cristal. Aceste vase de băutură inspiră la pronunţarea toasturilor frumoase.

Dar să nu luăm pâinea somelierilor și oenologilor profesioniști. Personalizarea pocalelor pentru diferite tipuri de vin este treaba lor. Este important pentru noi să achiziționăm produsele finite potrivite.

În Chișinău, reţeaua de magazine ALIR oferă o selecție imensă de pocale pentru fiecare gust și formă. La noi poate cumpăra pocale atât un gurmand cu delicatesă sofisticată, cât și un colecționar pasionat. Compania noastră lucrează în strânsă cooperare cu sectorul HoReCa din Moldova, livrând veselă de uz profesional pentru băuturi de la lideri europeni și mondiali, inclusiv mărci strălucitoare precum Chef & Sommelier, a cărei denumire vorbește de la sine; marca premium de veselă din cristal Cristal d'Arques; Arcoroc. La alegerea dvs. – produse ieftine de foarte înaltă calitate de la branduri celebre Pasabahce, Luminarc, informații despre care veți găsi pe site-ul magazinului nostru online.

La setul de pocale, cupe de vin și păhărele cu picior puteţi cumpăra ulcioare, garafe și decantoare și a crea oaspeților impresia că sunteţi o gazdă ospitalieră care știe multe despre arta consumului de vin.

Consultați catalogul nostru permanent actualizat pe site și abonați-vă la trimiterile noastre pentru a afla cele mai recente știri și pentru a primi reduceri și oferte exclusive pentru abonați. Profitaţi de priorităţile scării noastră de preț în scădere și de livrarea rapidă.


Ar putea să-ți placă