Главная Blog Maria Sa Șah-Pilaf
Maria Sa Șah-Pilaf
2023-01-27

«Întrebarea eternă» a gospodinelor: ce să gătesc astăzi pentru cină, pentru o sărbătoare în familie, pentru sosirea oaspeților?
Toate rețetele de pe Internet și de la prietene au fost încercate, tot ce este familiar este plictisitor și vreau să surprind cu varietate. Și apoi a apărut o nouă ispită pe site-ul alir.md – «cazane» uimitoare din ceramică rezistentă la căldură pentru coacere în cuptor. Trebuie să experimentați!

Să dăm un indiciu: încercați să gătiți mândria bucătăriei azere – Măria Sa Șah-pilaf este perfect pregătită în noua veselă ceramică de la CasaMasa. Pregătirea sa durează tot același timp cât și pilaf-ul tradițional, dar în gust, aspect și solemnitate – acesta este ceva foarte special.

Cratiță de copt  CERAMICA MARRAKESH (semirotundă) la alir.md

Asadar, ai timp liber și produsele necesare pentru a-ți pune în aplicare planurile.

Ingrediente

Vom avea nevoie (determinați singur porția):
√ carne de vită sau de miel - 700 de grame.
√ orez Basmati (boabe lungi) - 500 gr.
√ Atenție: Lavaș!!! Formă subțire și, de preferință dreptunghiulară - cel puțin 3 "pânze"
√ Unt, de preferință ghee
√ ceapă (unora le place mai mult, altor - mai puțin) - până la 4 bucăți
√ Bulion de carne (pui poate fi) - 300 g.
√ Usturoi (după gust)
√ Fructe uscate - stafide fără semințe, caise uscate, afine uscate pentru un gust acrișor
√ Șofran (după gust)
√ Condimente uscate (sunt condimente speciale pentru pilaf)
√ Ei bine, și sare după gust, desigur.

Vă rugăm să rețineți că nu folosim ulei vegetal în această rețetă, astfel încât untul topit ar trebui să fie de cel puțin 350 de grame.

De unde începem?

Deci, să începem. Tăiați carnea de vită sau de miel în bucăți de 2-3 cm și lăsați-o să se zvânteze puțin. În acest moment, spălați bine orezul, turnați multă apă sărată, adăugați puțin șofran și puțin condimente pentru pilaf. Fierbeți până la jumătate făcut, spălați sub apă curgătoare, lăsați apa să se scurgă.
Turnați peste fructele uscate delicioase pentru scurt timp apă clocotită ca acestea să se înmoaie. Fără a pierde timpul, tăiați ceapa în semi-inele subțiri, puneți pe foc o tigaie de aluminiu cu un strat neaderent Gran Gourmet de la compania TVS și prăjiți-o uniform în unt până la culoarea aurie perfectă. Puneți ceapa preparată într-o farfurie adâncă, de preferință ceramică, iar în locul ei puneți să prăjiți carnea până când se formează o crustă apetisantă, 100 gr. De ulei pentru o astfel de tigaie este suficient. De îndată ce carnea a ajuns la starea dorită, punem în ea ceapa noastră, fructele uscate aburite, usturoiul tocat mărunt, condimentele. Turnați bulionul (sau apă, gustul intens oricum se va păstra), sare și fierbeți sub capacul de sticlă timp de 10 minute.

Apoi?

Și apoi – cel mai interesant și unic în această rețetă. Cum credeți de ce era nevoie lavaș? Este important ca mărimea lavașului și a cratiței de copt CERAMICA MARRAKESH (semirotundă) folosită pentru pilaf din noua colecție CasaMasa să fie perfect corelată și iată de ce: lavașul trebuie tăiat în benzi longitudinale largi care vor fi puse în mod suprapus pe fundul «cazanului» uns din belșug cu unt topit, astfel încât, de-a lungul diametrului exterior al vaselor, marginile lavașului să atârne uniform peste margine. Partea de jos și pereții trebuie acoperite fără goluri.

Momentul culminant

Pe de o parte, avem orezul semi-fiert, pe de altă parte, carnea înconjurată de o «companie» aromatică și un «cuib» din lavaș. Preîncălziți cuptorul, iar deocamdată umpleți oala. Puneți straturi alternative de orez, apoi carne, fiecare strat să aibă mult unt. Ați umplut-o. Ridicați cu grijă resturile lavașului de pe margini și înfășurați «cuibul» nostru cu ele – îl sigilăm). Acoperim cu un capacul etanș (de obicei, capacul este întotdeauna în dotație cu oala de copt).

Puneți oala cu pilaf în cuptorul preîncălzit la 200 de grade și coaceți... Doar să nu leșinați de aromele mâncării care se prepară). Fiți răbdători timp de 1 oră și pregătiți un platou mare sau un vas rotund din ceramică, un fund de tăiat din lemn va face ca un suport. Și acum vine momentul de triumf! Pilaful înmuiat în unt, înfășurat complet, alunecă abil din oală în toată frumusețea sa parfumată, rumen, condimentat, misterios, suculent, cu o crustă crocantă de lavaș.

Noua oală a funcționat perfect: ceramica non-poroasă ecologică nu numai că a păstrat individualitatea fiecărui ingredient al mâncării, dar a și dezvăluit gustul secret din acest mixt. Apropo, păstrează căldura pentru mult timp.

Puteți folosi un cuțit subțire foarte ascuțit pentru a tăia șahul-pilaf în bucăți (nu e grav dacă se risipește, doar nu e plăcintă), decorați cu verdeață și legume la discreția dvs. și «mâncarea e servită!»

Приготовленный в керамической кастрюле плов украсить зеленью и овощами

Gustați și savurați. Nimeni nu va fi indiferent.

Nuș olsun – poftă mare!

 


Ar putea să-ți placă