Acasă Blog În ajunul Paștelui referitor la masa festivă
În ajunul Paștelui referitor la masa festivă
2024-04-27

Am scris deja despre ce vă puteți permite să vă răsfățați în timpul Postului Mare. Dar acum zilele Postului se apropie de sfârșit și, cu un sentiment deosebit de așteptare și bucurie, creștinii ortodocși așteaptă principala sărbătoare a anului – Învierea lui Iisus Hristos. În 2024, aceasta va avea loc pe 5 mai. Perioada de autopurificare prelungită a sufletului și de restricții alimentare se schimbă cu pregătirea pentru ritualurile sacre ale bisericii, priveghiuri de noapte și procesiunea crucii, care simbolizează victoria vieții asupra morții.

Mesele din casele unde fiecare oaspete este binevenit sunt aranjate generos și bogat în culoare. Pe mese nu sunt doar mâncăruri simbolice ale sărbătorii – ouă vopsite, cozonaci, dar și o mare varietate de gustări din carne și pește, salate, garnituri, sarmale tradiționale moldovenești și ardei umpluți, pregătite cu entuziasm și grijă festivă. Și, bineînțeles, pasca din brânză de vaci de Paște, coaptă în cuptor sau formată sub un cuib, este un deliciu preferat de Paște pentru copii și adulți. O mulțime de smântână, unt, zahăr, stafide și alte fructe uscate, nuci.

Există una dintre credințele conform căreia este mai bine să gătești mâncăruri pentru sărbătoarea sfântă în veselă nouă sau în forme de copt – acest lucru va aduce fericire și prosperitate în casă. Vă recomandăm să nu lăsați pentru ultima zi și să cumpărați forme de copt și de desert Silikomart din magazinul online alir.md din Moldova, mai ales că până pe 15 mai curent au o ofertă foarte atractivă.

De asemenea, niște farfurii și tacâmuri noi vor fi necesare, deoarece sărbătorile de Paște sunt o perioadă de întâlniri lungi și călduroase cu prietenii și familia.

Principalul atribut al mesei de Paște este, bineînțeles, o față de masă de culoare deschisă. Pe alir.md puteți cumpăra față de masă rezistentă și lavabilă la metru sau una gata confecționată pentru dimensiunea mesei dvs. la preț redus. Iar atunci când adăugați pe masă câteva obiecte decorative, bucuria sărbătorii Învierii va deveni deplină și simțită.

Sărbătoriți Paștele în sănătate și bunătate la o masă festivă delicioasă alături de cei dragi și de ALIR în Moldova.


Ar putea să-ți placă