Acasă Blog Faceți cunoștință – ramekin
Faceți cunoștință – ramekin
2023-05-29

Ramekin-ul este…

Ați mai întâlnit vase precum ramekinul? Este cu atât mai plăcut să vorbești despre asta și să gătești în această piesă fermecătoare și funcțională de ustensile de bucătărie.

Deci, ramekinul este un vas mic din ceramică sau porțelan care este folosit pentru coacerea porțiilor individuale de deserturi, gustări, paste și alte feluri de mâncare. Ramekinurile au formă de cupe rotunde sau ovale, cu mici crestături în partea de jos pentru a le ajuta să stea în poziție verticală pe un suport decorativ. De fapt, aceasta este aceeași formă pentru copt, dar cu propria sa istorie și caracter special. Mai exact, tradus literal din franceză, ramekin este denumirea unui fel de mâncare pe bază de carne și brânză, care era gătit la cuptor, cunoscut încă de pe vremea flamanzilor antici.

Și în zilele noastre este un obiect cilindric cu capac, posibilitățile de utilizare ale căruia sunt practic nelimitate: creme brulee, supă de ceapă, prăjitură lava, lasagna și crumble, carne sau pește la cuptor, garnitură porționată de spanac sau broccoli – de te lingi pe degete – frumoase, delicioase, autentic flamande.

 

Din ce sunt făcute ramekinurile?

Din descrierea de mai sus, este destul de evident că ramekinurile sunt fabricate din ceramică ecologică rezistentă la căldură. Astfel de vase se spală ușor de reziduurile alimentare, nu absorb și nu rețin mirosurile străine pe suprafața lor. Unul dintre avantajele lor este că produsele coapte nu se ard, sufleul aerisit nu se lasă, iar dacă este necesar, atingând ușor suprafața exterioară, conținutul este ușor transferat într-un vas comun.

Unde cumpăr ramekinuri în Chișinău?

În magazinul online de veselă și articole de uz casnic alir.md – stoc nou de ramekinuri de formă originală simpatică cu capac, de la marca comercială Casa Masa. Disponibile în volum de 200 ml. Disponibil în patru nuanțe – bej, verde deschis, roz și gri. Astfel de culori sunt combinate optim cu feluri de mâncare de orice culoare de pe masă și, în plus, conform unor studii, ele contribuie la producerea sucului gastric și stimulează sistemul digestiv.

Și…

Bine ați venit în lumea bucătăriei perfecte – în magazinul online alir.md sau în centrele comerciale locale ALIR din Chișinău, Bălți și Ceadîr-Lunga. Aici veți procura cuțite, plăci de tăiat confortabile și rezistente din lemn natural și plastic, tot spectrul de accesorii pentru copt, strecurătoare și site.


Când gazda are totul la îndemână pentru gătit, când felurile de mâncare corespund unui meniu bine gândit, când există o oală mare pentru supe și borș și ramekinuri mici pentru pregătirea și servirea mâncărurilor originale și delicioase – va exista întotdeauna armonie în familie și fiecare oaspete al casei va fi fericit și vesel.


Ar putea să-ți placă