Acasă Blog Despre stilizare și vesela albă în aranjarea mesei
Despre stilizare și vesela albă în aranjarea mesei
2023-10-16

Când este vorba să amenajați o masă impresionantă, fiecare detaliu contează. În lumea HoReCa (afaceri hoteliere și restaurante), amenajarea preparatelor pe masă – stilul de servire – se transformă într-o adevărată operă de artă. Bucătarii din restaurante recurg la o varietate de tehnici pentru a face mâncarea simplă «să arate de milioane». Pentru servire sunt folosite o mare varietate de «artefacte»: farfurii și scânduri de lemn, scoici mari, frunze de bambus, suporturi din ardezie de piatră neagră și multe altele.

Farfurii albe clasice

Și totuși, farfuriile albe clasice sunt lider aici. Vesela albă simbolizează întotdeauna eleganța și rafinamentul. Puritatea și simplitatea sa permit celorlalte elemente ale mesei să strălucească în toată gloria lor. Se potrivește perfect în orice stil, fie el clasic, modern sau eclectic. Vasele de servit albe fac mâncărurile mai atractive prin evidențierea culorilor și texturilor acestora. De asemenea, creează un contrast excelent cu ingredientele luminoase și colorate, făcând fiecare fel de mâncare cu adevărat uimitor.
Pentru un bucătar, suprafața unei farfurii este ca o foaie goală pentru un artist: «imaginea» este creată de o varietate de sosuri colorate, «împrăștiate» artistic pe farfurie, crenguțe de ierburi și o varietate de legume. Bucătarii și experții culinari adaugă o întorsătură fiecărui fel de mâncare pentru a-l face unic și memorabil. Acesta ar putea fi un decor suplimentar, flori comestibile sau o compoziție interesantă sau un aranjament de ingrediente pe o farfurie într-un «haos» asimetric sau geometric.
Un sfat de aur: atunci când serviți bucatele pe farfurii albe, folosiți accente de culoare pentru a face felul de mâncare să pară și mai vibrant și mai apetisant. Construiți compoziția astfel încât să arate armonioasă și să vă încânte oaspeții. Și pe dumneavoastră!

Porțelan pentru servire

Un alt lider în stilizarea servirii sunt vasele din porțelan. Farfuriile din porțelan nu sunt doar vase, sunt «muzică». Formele lor grațioase și calitatea inegalabilă le fac o alegere ideală pentru evenimente speciale și unități HoReCa. Porțelanul are o strălucire ușoară caracteristică, care conferă vaselor un aspect luxos. În plus, porțelanul este un material durabil, ceea ce îl face valoros pentru uz profesional.

Magazinul online de veselă alir.md: drumul dumneavoastră către arta servirii

Dacă doriți să întruchipați arta amenajării mesei folosind vase albe clasice și farfurii de porțelan, atunci magazinul online de veselă alir.md este partenerul dumneavoastră de încredere. Oferim o gamă largă de veselă albă și farfurii din porțelan și sticlă ceramică pentru a crea o masă elegantă și sofisticată. Oferim produse de înaltă calitate de la mărci renumite la nivel mondial – Arcopal, Luminarc, Baralee și Qualitier – care respectă cele mai stricte standarde HoReCa.

Nu ratați ocazia de a vă face masa uimitoare și de neuitat! Arta servirii bucatelor este o modalitate de a inspira, surprinde și încânta oaspeții dumneavoastră. Oferiți decorului dumneavoastră un farmec unic cu vesela noastră. Comandați acum veselă din magazinul online alir.md, pentru că sărbătorile sunt mereu după colț.


Ar putea să-ți placă