Главная Blog Despre formă în formă
Despre formă în formă
2022-05-02

Multe gospodine au dorința de a face exerciții de gătit încă din copilărie, când părinții iubitori le dăruiesc copiilor seturi de bucătărie pentru păpuși, cu tigăi, cratițe și forme. Desigur, devenind adulți, fetele, femeile realizează întruchiparea fanteziilor culinare din copilăriei în mâncărurile reale. Piața mondială și europeană oferă o mulțime de tipuri de forme și materiale din care se confecționează toate acestea, din care se poate alege în conformitate cu gustul, culoarea și preferințele gastronomice. 
În plus, tendința sănătoasă pentru nutriție corectă dictează pregătirea unei varietăți de feluri de mâncare. Principalele metode de gătit sunt produsele de gătit la aburi și de coacere în forme igienice, ecologice, care sunt, de asemenea, ușor de curățat, compacte pentru depozitare, robuste pentru utilizare și, bineînțeles, rezistente la căldură, neaderente și... Nu există prea multe solicitări, dar imensa mega-industrie a vaselor, formelor și recipientelor pentru coacere și preparare la caserolă lucrează pentru aceasta.

Gătitul nu este ușor. La urma urmei, mâncărurile ar trebui să trezească apetitul prin aspectul lor și să fie nutritive și sănătoase. Mâncăruri de legume din cuptor, o bucată aromată de pește, carne fragedă gătită după o rețetă specială sau rulouri dulci, biscuiți pentru ceai, prăjituri în straturi – totul are nevoie de propriul recipient de gătit convenabil: o formă, o tavă, o oală de copt sau o cratiță.

Fiecare gospodină este foarte pretențioasă atunci când vine vorba de cumpărarea unor forme noi de coacere și prăjire, având criterii de alegere individuale. Sunt persoane care preferă în mod tradițional formele din metal, în timp ce alții preferă formele din sticlă, formele din ceramică și forme magnifice din silicon  de nouă generație, care sunt deja o operă de artă în sine. Rotunde, ovale, pătrate și dreptunghiulare, cu laturi joase sau înalte, cu sau fără capac – formele sunt multiple.

Designerii au dat dovadă de minuni de ingeniozitate, dotând recipientele cu călire și rezistență la temperaturi fluctuante de la minus la plus, ceea ce le permite să fie folosite nu numai pentru coacere, ci și pentru congelarea și apoi reîncălzirea alimentelor păstrate. Prin gândirea caracteristicilor acestora până la cele mai mici nuanțe tehnologice, pentru a crea cel mai confortabil microclimat în timpul funcționării și după utilizare. Toate acestea într-o gamă largă, la dispoziția gospodinelor contemporane și a bucătarilor profesioniști.

La fel de mult ca și la structura și funcția formei, gospodinele acordă, de asemenea, atenție la numele de marcă al producătorului. Există câteva nume mari ale căror produse sunt aprobate atât în țările lor de origine, cât și în întreaga lume progresistă. Compania moldovenească ALIR-Comerț a reușit să adune laolaltă o grămadă de mărci cunoscute, testate de timp și practica de utilizare. În această constelație se pot vedea cu ușurință imaginile luminoase ale companiei franceze Pyrex, cu sortimentul său foarte divers, ale versatilului Luminar, cu sticla sa unică, ale companiei chineze Baodai, cu etno-ceramica sa, ale uimitoarei Silikomart, cu mozaicul său de silicon. Tânărul brand CasaMasa, creația lui ALIR-Comerț, sub a cărui marcă se pot cumpăra forme și tăvi de copt din ceramică și oțel inoxidabil, s-a încadrat foarte bine în acest rating. Vom încerca să înțelegem diferențele dintre formele metalice și tăvile de copt și caracteristicile formelor din ceramică și silicon.

Formele din metal. Construcție fixă sau detașabilă pentru scoaterea ușoară a produsului finit. Sunt disponibile în magazinul online alir.md într-o gamă largă în catalogul mărcii Pyrex. Forme moderne de geometrie optimizată din oțel carbon dur, dar ușor, cu un strat antiaderent și anticoroziv. Aluatul, bucățile mari de carne și de pește se coc perfect pe tăvile de copt atunci când suprafața este încălzită uniform în cuptor. Ceea ce nu ar trebui să faceți este să folosiți tăvi de copt din metal în cuptorul cu microunde și nu ar trebui să abuzați de substanțe abrazive la curățare. În general, sunt forme tradiționale și foarte bune pentru utilizarea zilnică.

Formele ceramice. O întindere imensă de descris. Întotdeauna incredibil de gustos datorită proprietăților ceramicii în sine, care reține căldura chiar și după ce este scoasă din cuptor, permițând alimentelor să fiarbă mai mult timp și să se îmbogățească cu sucurile și aromele proprii. Ceramica rezistentă la căldură are nevoie de mai mult timp pentru a se încălzi, dar o face în mod uniform și sensibil. Potrivit și pentru plăcinte și cotlete cu legume, păstrând vitaminele și aroma produsului natural. Vesela de teracotă și porțelan este ideală pentru a servi pe o masă fierbinte cu un fel de mâncare gătită. Nu ar trebui să fie puse pe un foc deschis, dar vor funcționa perfect în cuptorul cu microunde sau în rolă. Tăvile de copt SMART CUISINE de la Luminarc, seria SUPREME de la Pyrex, tigăile TERRACOTTA de la BAODAYI și cratițele de la marca autohtonă CasaMasa merită o mențiune specială. Este minuțios, este demn, este plăcut din punct de vedere estetic, dar ar fi bine să nu scăpați sau să nu loviți vasul de ceramică cu un polonic, cerând o altă porție de reumplere))

Vase de copt din sticlă. Este un cântec! 
Versatile, rezistente la căldură și rezistente la îngheț. Curate și îngrijite. Se coace uniform, permițându-vă să țineți sub control întregul proces de gătire datorită pereților transparenți. În cuptorul cu microunde, vă rog; în rolă, vă rog; în mașina de spălat vase, cu plăcere. Încă o dată, marca Pyrex preia conducerea în această categorie cu sticla sa revoluționară de borosilicat, care este greu de deteriorat și absolut sigură.

Când vine vorba de formele de copt din silicon, există o mulțime de spațiu pentru imaginație și posibilități. Formele din silicon alimentar sunt relativ noi pe piața mondială. Vivide, plastice și originale, acestea vor dicta rețeta zilei. Siliconul modern de copt este perfect pentru prepararea deserturilor și gustărilor reci: își păstrează caracteristicile în intervalul de la -50°C la + 240°C. A se ține departe de focul deschis, se spală ușor, se usucă rapid, se utilizează mult timp. Pagina brandului Silikomart de pe alir.md vă oferă o abundență de forme din silicon de la producătorul italian.

Vă recomandăm să încercați toate formele, din toate materialele, pentru copt sănătos și produse de patiserie delicioase, pentru că în fiecare dintre ele se obține un rezultat diferit care are o savoare proprie.
Și fie ca familia dvs. să vă aprecieze talentul culinar, pentru că nu e vorba doar de formă, nu-i așa? Iar cartea de mulțumiri a restaurantului dvs. să debordeze de laude, pentru că nu este vorba doar despre bucătar, nu-i așa?
Gândiți-vă la asta, iar ALIR-Comerț și echipa sa de profesioniști vor avea întotdeauna ceva să vă surprindă, nu-i așa?))


Ar putea să-ți placă