Главная Blog Decorul viu artificial
Decorul viu artificial
2022-04-15

Totul a început cu câțiva ani în urmă, când vorbeam despre cumpărarea unui brad de Crăciun pentru Anul Nou. Argumentele încăpățânate ale rațiunii și ale milei față de natura vie au prevalat, pentru că am fi folosit-o și apoi am fi aruncat-o – vârsta unei plante vii în captivitate nu durează mult. Prin urmare, un pom de Crăciun artificial, care chiar miroase ca unul adevărat, de mulți ani, îl punem întotdeauna cu o săptămână înainte de sărbătoarea noastră preferată. Este elegant și sigur și, cel mai important și ne încălzește gândul că nu dăunăm mediul înconjurător...

Da, în ultima vreme, florăria artificială s-a impus cumva pe nesimțite și, în același timp, cu fermitate, în interioarele unei mari diversități de spații: aeroporturi, birouri, hoteluri de cinci stele, restaurante și terase de vară. Îngrijirea florilor decorative și a ierbii create de artizani este elementară. Iar administrația nu trebuie să-și facă griji cu privire la faptul că clienții sunt alergici la vegetația naturală.

În ceea ce privește estetica vizuală, trebuie menționat faptul că, datorită noilor tehnologii, imprimantelor digitale 3D, materialelor și echipamentelor sintetice moderne, plantele artificiale nu pot fi deosebite de cele reale nici măcar la o privire mai atentă: textura de catifea, frunzele, venele frunzelor – absolut totul pare realist.

«Oazele verzi» din instituțiile publice fac ca un cadru formal să fie mai relaxat, iar panourile de flori nepieritoare din restaurante sunt adaptate la stilul localului, cu accente de culoare incitante din punct de vedere gastronomic, și s-a demonstrat că servesc cu succes ca zone foto pentru clienți. Există o opinie, iar experții în filozofia orientală a Feng Shui sunt ferm convinși că plantele decorative dintr-o cameră au proprietatea inexplicabilă de a absorbi energia negativă, de a proteja împotriva invidiei și a ochiului rău și de a proteja împotriva disputelor și dezacordurilor. Există chiar și anumite flori care atrag energia bună în casă: orhidee, floarea-soarelui, magnolie, bujori, crizanteme, ficus și, dacă te uiți mai adânc, multe altele. Unii vor fi de acord cu acest lucru, alții vor zâmbi sceptic, dar nimeni nu va trece pe lângă luminozitatea și verosimilitatea incredibilă a florilor decorative în vase de epocă, a plantelor suculente în ghivece și a ierbii de culoarea smaraldului fără să admire.

O mare varietate de plante decorative ale mărcii moldovenești CasaMasa este prezentată în cadrul lanțului de magazine ALIR din Republica Moldova, în showroom-ul de la sediul central ALIR-Comerț din Chișinău. Principalul lucru este să nu fiți dezorientat în alegerea dvs.. Puteți intra pe site-ul alir.md și cumpăra frumusețea în compoziții, crenguțe individuale, buchete.

Ridicăm ușor perdeaua și vă prezentăm: aronia verde – crenguțe fragede pe tulpini subțiri, cu frunze moi și inflorescențe neînflorite; datură albă – o frumusețe încrezătoare și îndrăzneață într-o păpușă verde de inflorescență pe o tulpină lungă; ranunculus de toamnă – nobil și independent; mini-buchete mici de trandafiri sau lavandă – arată la fel ca omologii lor vii. Aici, în magazin, veți găsi, de asemenea, snopi, panicule și crenguțe de flori uscate, exotice și cunoscute, surprinzătoare și subtil provocatoare pentru imaginație.

Florile casnice vii sunt minunate, dar sunt capricioase și necesită multă atenție și timp, ceea ce uneori lipsește în această epocă agitată. Pofta omului de verdeață confortabilă și de culori vii revigorante este mereu prezentă; doriți să umpleți bucătăria, baia și holul cu decorațiuni florale la chemarea inimii și a sufletului; în încăperile oficiale, stilul interior o impune.

Nu vă refuzați acest lucru, deveniți designerul-florist al zonei dvs. de confort. Iar la ALIR puteți cumpăra flori și plante artificiale pentru toate gusturile – sunt magnifice.


Ar putea să-ți placă