Acasă Blog Cum se îngrijesc florile artificiale
Cum se îngrijesc florile artificiale
2023-08-21

Decorul floral artificial este o alternativă excelentă a plantelor vii, dacă, desigur, nu sunteți un florist amator, dar visați la o «notă verde» în interior. Flora vie are nevoie de multă lumină naturală și de udare și îngrijire constantă. Această împrejurare îi încurajează pe proprietarii de spații de birouri, cafenele, restaurante, gări și aeroporturi să folosească plante artificiale ca element decorativ, care se îmbină perfect cu arhitectura și mobilierul modern.

Florile artificiale sunt realizate din materiale moderne hipoalergene, de exemplu: latex senzorial, poliuretan, foamiran, tipuri sigure de plastic, polimeri și materiale textile. Sunt rezistente, ușor de modelat, moi la atingere și atractive într-o varietate de culori.

Există o opinie general răspândită că plantele artificiale nu au nevoie de îngrijire specială, dar din cauza factorilor externi precum praful, umiditatea sau murdăria, apropierea față de sursele de căldură sau lumina ultravioletă directă, proprietățile produsului își pot pierde aspectul atractiv inițial. Câteva sfaturi sau, după cum sunt numite actual – lifehack-uri, vă vor ajuta la păstrarea «prospețimii» și a strălucirii florilor decorative.

Florile din latex senzorial se șterg cu o cârpă umedă. O dată la două luni, acestea trebuie pulverizate cu o soluție de apă și oțet 1 la 1 – pentru dezinfectare. Latexul este fabricat pe bază de plastic: această acoperire face florile mai durabile și mai stabile.

Poliuretanul este flexibil și ușor, iar foamiranul (numit și piele de căprioară din plastic) este folosit pentru a crea petale și inflorescențe. Florile realizate din aceste materiale pot fi curățate cu un burete umezit cu un amestec de apă și săpun lichid. Asigurați-vă că ștergeți ușor după «procedura de apă».

Plantele din plastic se scufundă în apă călduță diluată cu detergent. Îndepărtați spuma și clătiți florile în ea.

Dacă spațiul dumneavoastră este decorat cu aranjamente florale complicate, atunci folosiți un uscător de păr pentru a îndepărta praful, suflând aer rece asupra plantelor. Praful este eliberat din cele mai inaccesibile locuri.

Se întâmplă că, din cauza neglijenței în depozitare și manipulare, frunzele artificiale să fie răsucite, să devină șifonate. În acest caz, ele pot fi reînviate ținându-le deasupra aburului. Și pentru muguri, puteți pregăti o baie fierbinte: petalele nu se vor deschide, dar vor arăta ca dintr-un pat de flori.

Magazinul de produse pentru casă Alir comercializează flori artificiale de la marca autohtonă a companiei – Casa Masa. Aceastea sunt realizate cu o atenție incredibilă la detalii. Culorile și formele lor strălucitoare, nuanțele structurii tulpinii și mugurilor, pistilurilor, staminelor și vaselor și chiar polenul artificial de pe petale sunt uimitor de realiste și, uneori, îți vine să le pui în apă.

Puteți procura plante decorative din materiale ecologice în ghiveci, în cutii de lemn, în vazoane. Pentru crenguțele individuale, precum și pentru florile uscate, puteți cumpăra vaze pentru flori, creându-vă propriile compoziții originale cu elemente decorative pentru a oferi spațiului dumneavoastră confort și caracter și pentru a se potrivi cu tendințele de design în vogă.

Ați visat la un colț verde în casa sau biroul dumneavoastră, care să rămână mereu proaspăt și luminos, fără a necesita atenție și îngrijire excesivă? Găsiți flori și plante artificiale care se potrivesc cu stilul și preferințele dumneavoastră și urmați sfaturile noastre simple de îngrijire.

Ușor, frumos și fără griji!


Ar putea să-ți placă