Acasă Blog Cratițe de nouă generație
Cratițe de nouă generație
2023-02-08

Ei bine, nu tuturor le place când li se spune ce să gătească și ce veselă să folosească. După cum se spune, am avea o oală potrivită și produsele necesare și vom folosi toate acestea în cel mai bun mod posibil. Este clar că o tigaie pentru prăjit, o cratiță de gătit la abur, iar oala.... Mda.

În prezent, oalele sunt mult mai funcționale decât în același secol XX recent. Tehnologii pentru utilizarea materialelor, dispozitivelor din partea inferioară a rezervorului, fixarea mânerelor și capacelor; cercetări privind consumul de energie, izolarea termică a vaselor, polonicelor și a altor feluri de veselă; diferențe în principiile de funcționare a diferitelor tipuri de cuptori; o cursă competitivă pentru calitatea și prospețimea designului în rândul brandurilor de prestigiu – acest lucru și multe altele a dus la faptul că gătitul a două sau chiar trei feluri de mâncare într-un singur recipient nu este dificil, că nu trebuie să stați aplecat asupra oalei, să amestecați cu răbdare «la fiecare 2-3 minute», să vă faceți griji cu privire la ceea ce va arde sau nu va fi gătit. Și acestea nu sunt basme! Eficiența cratițelor moderne, a ibricelor, a tigăilor este enormă, eliberând resursele de timp și energie ale gospodinelor în bucătăriile de acasă și ale bucătarilor din restaurantele cu renume.

În timp ce folosirea unei oale astăzi este extraordinar de ușor, uneori devine extrem de dificil să alegi și să cumperi o cratița. Anume din acest motiv și există o anumită gradație în funcție de scop. Acest lucru, desigur, este oarecum arbitrar, dar există recipiente super-speciale în care este recomandat să gătești un anumit produs, așa cum a fost conceput inițial de tehnologii-designeri ai companiilor producătoare.

Pentru a nu ne încurca complet și a înțelege această problemă, ne îndreptăm picioarele către magazinul companiei ALIR: aici sunt multe oale care diferă unele de altele in ceea ce privește materialul, volumul, mărimea si forma, caracteristicile de design si scopul.

Îndreptați-vă imediat atenția asupra «campionilor» tuturor splendorii colectate aici – produse din oțel inoxidabil. Da, anume oțelul inoxidabil este cel care duce la evaluarea materialelor pentru vasele moderne. Korkmaz, Pyrex, TVS, Tramontina, CasaMasa – în gama de veselă pentru bucătărie de la aceste branduri renumite, veți da cu siguranță preferință cratițelor și ibricelor din oțel inoxidabil. Ele sunt recunoscute, atrag cu strălucirea lor laconică și nu sunt toxice, nu afectează gustul felurilor de mâncare și al produselor. Tehnologia specială a fundului încapsulat la astfel de veselă oferă un mare avantaj față de recipientele similare fabricate, de exemplu, din aluminiu, fontă, sticlă sau ceramică. De regulă, partea inferioară a vaselor din oțel inoxidabil marcat  18/10 rezistent la uzură și rezistent la căldură are trei straturi, astfel încât oalele să păstreze căldura mai mult, să se încălzească uniform și ușor, mâncarea să nu se lipească de fund și să nu ardă.

În detaliu, aș vrea să mă opresc asupra funcționalității surprinzător de elaborate din ultimii ani: cratițe cu duze cu aburi și o placă suplimentară încorporată pentru gătitul pastelor. Asta e tot – nu mergem nicăieri! Asta pare să fie ceea ce căutam. Renunțăm la strecurătoare separată, când nu știi în ce mână ce să ții și cum să faci ca să nu arunci nimic în chiuvetă, drenând apa atunci când gătești aceleași paste sau colțunași sau altceva care se servește pe masă fără bulion. Plăcere! Doar scoateți inserția cât mai repede posibil și nu veți avea probleme, turnăm în vas conținutul și economisiți timp prețios, care poate fi folosit cu succes pentru a pune masa în așteptarea întregii familii pentru cină sau sosirea oaspeților.

Насадка для варки спагетти

Beneficiile unei oale cu inserție sunt și mai evidente atunci când trebuie să gătiți feluri de mâncare aburite. «Porniți» opțiunea gătitul la abur și obțineți produse absolut ecologice, cu un gust delicat uimitor: legume, pui, pește. Vă reamintim: cratițele sunt realizate din oțel inoxidabil alimentar, capacele sunt din sticlă, iar mâncarea se dovedește a fi perfect utilă și naturală.

Doar de o cratiță aveți nevoie? Clătiți inserția, ștergeți-o uscat și pliați-o compact în depozit până la următoarea utilizare, iar oala o puteți folosi, în funcție de volum, în mod tradițional în conformitate cu «meniul zilei». Ei bine, este un miracol cratița de gătit la abur PERLA cu un diametru de 20 cm de 3,5 litri de la brandul Korkmaz; inserția pentru gătit paste de la același producător PROLINE cu diametrul de 20 cm; oala magnifică cu un diametru de 16 cm de 1,6 litri, cu o funcție unică a capacului pentru filtrarea conținutului. Dragi doamne și toți cei care doresc să-i bucure pe cei dragi, făcând procesul de gătit în bucătărie și mai plăcut, – nu treceți pe lângă ea: exact asta ați visat mereu inconștient. Creează o atmosferă nouă în bucătăria ta prin reevaluare stilului tradițional într-un mod tehnologic modern. Mai ales că aceste oale sunt potrivite pentru toate tipurile de plită, inclusiv pentru cele cu inducție de ultimă generație.

ALIR alege partenerii potriviți cu ustensilele potrivite. Vă va ajuta cu alegerea oalelor, ce să gătiți – decideți singuri!


Ar putea să-ți placă