Acasă Blog Când aveți la îndemână vasele potrivite, și postul este ușor de ținut
Când aveți la îndemână vasele potrivite, și postul este ușor de ținut
2024-03-28

Există diferite perioade de post în calendarul religios pe parcursul anului. Cea mai lungă și mai semnificativă dintre ele este cea dinaintea Paștelui creștin. Cum să îl înduri, când ouăle, parțial peștele, carnea și produsele lactate sunt excluse din alimentație? Întrebarea nu este zadarnică, gazdele experimentate cunosc răspunsul la ea. Iar pentru cei care tocmai au pornit pe calea purificării spirituale și vor practica abținerea de la alimentele de origine animală, vă împărtășim două rețete populare de preparare a bucatelor pentru masa de post.

Iar alegerea noastră a fost ciupercile – produsul cel mai «misterios», incredibil de gustos, care este inclus în multe feluri de mâncare.

Rețetele sunt foarte simple și nu va dura mult timp pentru a le pregăti. Principalul lucru este să aveți la îndemână toate produsele necesare și o formă de copt, de exemplu, ca în primul caz, sau o salatieră, ca în cel de-al doilea, și, bineînțeles, toate accesoriile de bucătărie necesare.

Cartof cu ciuperci în forma de copt

Ingrediente: cartofi – 1-1,5 kg, ciuperci – 0,5 kg, roșii – 2-3 bucăți, ceapă – 2-3 bucăți. Maioneză de post, ulei vegetal, sare,piper.

Cum se gătește:

Se fierbe cartofii (ca pentru piure). Se prăjește ceapa și ciupercile până se înmoaie. Se pasează cartofii, se adaugă condimentele și uleiul. Ciupercile și ceapa trebuie trecute prin mașina de tocat carne. Se adaugă sare și piper.
Într-o formă de copt unsă cu ulei se pun în straturi – cartofi, ciuperci, cartofi, roșii tăiate felii, cartofi. Umpleți stratul superior cu maioneză slabă.
Coaceți timp de 40 de minute în cuptor la 180 de grade și puteți servi direct în formă.

Salată «De la Mănăstirea» cu ciuperci

Ingrediente: porumb conservat – 350 g, orez – 5 linguri, champignons – 400 g, morcovi – 1 bucată, castraveți murați – 2 bucăți, ceapă – 2 bucăți;
гlei vegetal – 2 linguri, maioneză de post, sare, mărar – după gust.

Cum se gătește:

Orezul se spală și se fierbe pentru timpul necesar, se pune într-o tigaie cu ulei încins: morcovi rași și ceapă tăiată (1 buc). Se înăbușă 2-3 min, apoi se adaugă ciupercile și se înăbușă încă 5-7 min. Se lasă să se răcească.
Se începe asamblarea salatei. Adăugați la legumele înăbușite castraveții tăiați cubulețe și restul de o ceapă. Se asezonează cu maioneză și se așază într-o salatieră.

Poftă bună!

Aflați despre toate promoțiile și bonusurile pe site-ul alir.md din Moldova. Pentru sărbătorile de Paști toți cumpărătorii de veselă și articole de uz casnic sunt așteptați cu surprize plăcute. Dacă doriți să faceți un cadou frumos rudelor, comandați certificat cadou de la 200 la 1000 de lei. Acest lucru vă va permite să nu greșiți cu cadoul, iar ei înșiși să aleagă un lucru care este pe placul lor. Și împărtășiți cu ei rețetele de bucate gustoase și sănătoase de post gătite în vase potrivite de înaltă calitate.

ALIR nu-și dezamăgește niciodată prietenii!


Ar putea să-ți placă