Acasă Blog Alegerea articolelor din sticlă pentru băuturi
Alegerea articolelor din sticlă pentru băuturi
2022-12-02

Se spune cam în glumă, cam în serios că … poți polemiza cât vrei la subiectul cât lichid trebuie să consumăm: mult sau puţin, dar toată lumea este de acord cu un singur lucru – trebuie să consumăm lichid. Și nu vorbim doar despre apă, atât de necesară organismului nostru. Consumăm o cantitate imensă de alte lichide: sucuri, băuturi răcoritoare, ceaiuri aromate și cafea revigorantă, băuturi alcoolice cu ocazia sărbătorilor și evenimentelor sociale, o mulțime de tot felul de cocktail-uri și alte invenții lichide, care potolesc setea și oferă plăcere.
Și este destul de evident că pentru toată varietatea de lichide de băut sunt necesare vase pentru băuturi. Este un concept foarte larg, există o lume întreagă de produse, care include recipiente pentru băuturi de uz casnic și pentru baruri sau restaurante, pentru gătit și servit, pentru depozitare fiabilă.

În cea mai mare parte, paharele, pocalele, păhărelele, ceștile și cănile, ulcioarele, garafele, decantoarele sunt făcute din sticlă. Acest material cu aspect fragil a avut virtuți unice din cele mai vechi timpuri. Tehnologiile moderne de producere a sticlei sunt perfecționate zi de zi pentru a aduce pe piață recipiente universale pentru băuturi, confortabile în utilizare, fără pretenții la depozitare și păstrare, ușor de curățat și suficient de rezistente pentru eventualele sarcini și șocuri.

Avantajele veselei din sticlă

Sticla transparentă clasică rămâne întotdeauna în top. Oferă posibilitatea să vă bucurați de culoarea oricărei băuturi, să adauge dispoziție zilei curente și festive. Iar ceainicele de sticlă, presele franceze și ibricele vă permit să evaluați calitatea și gradul de pregătire a ceaiului, cafelei, cacao preparate și să le turnați la timp în cești care așteaptă cu nerăbdare.
Netezimea suprafeței oferă o senzație de confort, reflexe estetice și pete de lumină. Creează o stare de spirit majoră, oricare ar fi situația în care sunt folosite vasele de sticlă.
E cazul să ne referim şi la siguranță. Absența mirosului propriu al materialului nu denaturează gustul și aroma băuturii. Sticla este inertă din punct de vedere chimic, chiar și băuturile intens colorate nu reacționează cu vasele și nu le colorează. 
Prietenia sticlei cu mediul înconjurător este confirmată de faptul că pentru producerea acesteia sunt folosite materiale naturale și tehnologii inovatoare, concepute pentru a interacționa cu mediul. Nisipul de cuarț, oxizii minerali, inclusiv oxidul de bor, unele tipuri de compuși metalici conferă sticlei vaselor rezistență la căldură sau la frig, în funcție de scop. 
Şi, fireşte, designul oferă o mare varietate de soluții. Stilul și felul de a produce individuale, recognoscibil la fiecare companie producătoare îşi dezvoltă permanent propriul stil şi mode de prezentare artistică a veselei. De exemplu, cu siguranţă veţi recunoaşte cu uşurinţă, printre numeroasele produse din sticlă pentru băuturi prezentate în magazine, popularul Luminarc; trăsăturile caracteristice ale paharelor și pocalelor Arcoroc; eleganța subtilă a lui Chef & Sommelier sau Cristal d'Arques și a altor mărci celebre. Toată această abundență se regăsește în magazinele ALIR din Moldova.
În vânzare, alături de produsele clasice din sticlă transparentă, veți găsi și serii de păhăruţe, cupe, pahare pentru fiecare zi pentru bucătărie, ustensile de băut pentru copii colorate, interesante. 


Ce fel de veselă pentru băuturi există

Pentru preparare. După cum s-a menționat mai sus, ustensile de gătit sunt ceainice, prese franceze pentru ceai și cafea. Cu toate acestea, un ulcior poate fi folosit și pentru a amesteca ingrediente, precum limonadă, cocktail-uri de fructe de pădure etc. 

Pentru servire la masă. Aici iese în prim plan arta aranjării mesei: fețe de masă, pocale impresionante pe picioruşe subțiri și late, corespunzătoare băuturilor; halbe, pocale și pahare pentru bere; highballs sau old fashioned glass. Totul depinde de imaginația organizatorilor mesei.
Vesela pentru băuturi reci și calde diferă una de alta. Pentru nealcoolice și alcoolice. Și în cazul celor din urmă, este dificil să te descurci, fără anumite cunoștințe, ce tip de veselă este potrivită pentru o băutură sau alta alcoolică. Pahare pentru vin alb și roșu, șampanie, băuturi spirtoase, cocktail-uri – o varietate care te poate dezorienta uşor. Dar nu trebuie să vă faceţi griji: consultanții bine pregătiți din magazinele ALIR vă vor ghida cu îndemânare prin labirinturile particularităţilor veselei pentru băuturi, iar pe site-ul alir.md puteți găsi cu ușurință tipurile de veselă necesare, plasate pe fiecare pagină aparte. 

Pentru depozitare. Un loc demn în rândul produselor din sticlă îl ocupă containerele de depozitare. Mai mult, acest lucru se aplică atât pentru siguranța substanțelor lichide, cât și a produselor în vrac. Frumos, sigur, prietenos mediului. Sticlele, borcanele pentru depozitare – rotunde, pătrate, joase și înalte, sunt practice și populare ca element al soluțiilor de design. 


Spălarea și conservarea articolelor din sticlă

De regulă, întreținerea sticlei nu este o procedură ce necesită exigenţă, dar există totuși câteva nuanțe. Este necesar să clătiți foarte bine articolele de detergenți. Dacă este necesar, ștergeți fiecare articol până devine uscat de-a binelea, astfel încât să nu rămână depuneri din cauza durității apei. Sticla modernă tolerează perfect spălarea la mașină, dar chiar și aici există condiții specifice. Având grijă de siguranța şi satisfacerea tuturor solicitărilor clienților, producătorii scriu toate recomandările de îngrijire şi depozitare pe fiecare ambalaj. Pentru sfaturi suplimentare, puteți contacta managerul oricărui magazin ALIR, oriunde ați merge în Chișinău, Bălţi sau Ceadâr-Lunga.Aici sunteţi întotdeauna binevenit! Suntem în preajma sărbătorilor de iarnă! Este timpul să selectaţi și să cumpărați decorul de Anul Nou!


Ar putea să-ți placă