Acasă Blog Tacâmuri de masă rafinate - semn al bunului gust
Tacâmuri de masă rafinate - semn al bunului gust
2023-10-30

Tacâmurile de pe mesele noastre sunt, desigur, un lucru obișnuit. Cu toate acestea, nu a fost mereu așa.

Primul tacâm inventat a fost cuțitul. Omul preistoric folosea pietre ascuțite sau oase pentru a tăia alimente. Chiar și aceste obiecte primitive erau considerate foarte valoroase și considerate de uz personal. Erau decorate cu sculpturi sau pur și simplu pene.

Lingurile au apărut mai târziu și se confecționau tot din oase, scoici, piatră sau lemn. Primele linguri au fost descoperite în Egiptul antic, India, Grecia, Roma și China. Grecii și romanii purtau și prețuiau lingurile lor de bronz și argint.

În ceea ce privește furculițele, acestea au avut inițial o «reputație proastă» deoarece erau asociate de către Biserica Catolică cu furcile (un simbol al diavolului), și au început să fie utilizate pe scară largă în Europa abia în secolul al XVI-lea. Apoi, modelul furculiței a constat din două țevi drepte. În secolul al XVII-lea, bărbații și femeile au început să folosească seturi individuale de tacâmuri, care erau considerate un simbol al statutului, iar designul furculițelor s-a schimbat cu dinți suplimentari și o curbură ușoară.

În general, cu cât în ​​Europa au început să apară mai multe produse alimentare și deserturi noi din țări exotice, cu atât au început să apară și să intre pe piață tacâmurile mai sofisticate și mai variate: linguri pentru cafea și ceai, clește pentru zahăr și produse de patiserie, furculițe pentru fructe, deserturi, pește sau stridii, precum și spatule de servire și multe altele.

«Uneltele» pentru mâncare s-au modificat până când au căpătat forma lor modernă. Tacâmurile au început să capete statut când au început să fie confecționate pentru cetățenii bogați și persoane de rang înalt. Tacâmurile din aur și argint au fost create manual de meșteri cu multe detalii artistice – scumpe și bogate: aceasta era cerința clienților pentru a-și evidenția noblețea și importanța.

Astăzi continuăm și dezvoltăm tradițiile de decorare a mesei. Pe lângă mâncarea delicioasă, expunem pe masa festivă toate cele mai bune tacâmuri. Orice sărbătoare conform regulilor de etichetă necesită o pregătire atentă: masa este amenajată în conformitate cu regulamentele, statutul, respectul față de oaspeți și ospitalitatea. O față de masă bogată, farfurii frumoase, paharele elegante sunt accesoriile invariabile ale unei sărbători festive. Și la toate acestea – tacâmuri speciale, prestigioase.

Dacă nu ați moștenit seturi de tacâmuri rafinate din argint din familie, atunci este timpul să cumpărați tacâmuri care vor deveni semnul distinctiv al familiei dumneavoastră din lanțul de magazine ALIR din Chișinău, Bălți sau Ceadâr-Lunga.

Conceptul de prestigiu al tacâmurilor se referă la aspectul, materialul, calitatea și unicitatea acestora. Batta și Eternum sunt companii cunoscute de zeci de ani: produc veselă și tacâmuri pentru uz zilnic și pentru mesele de sărbătoare. Tacâmurile de clasă extra sunt realizate din oțel de înaltă calitate 18/10, constând din 18% crom și 10% nichel, ceea ce înseamnă utilizarea pe termen lung a articolelor fără modificări externe. Batta și Eternum produc cuțite, linguri și furculițe în culori metalice și aurii, a căror strălucire ceremonială se potrivește cu atmosfera sărbătorii festive. Aspectul unic al fiecărui tacâm individual constă în eleganța și rafinamentul său extraordinar. O atenție deosebită este acordată designului mânerului sau tijei, care poate fi neobișnuit de subțire, cu ornamente sau incluziuni artistice.

Și, cel mai important, puteți alege cu ușurință tacâmurile care să se potrivească cu tonul și stilul întregului set de alimente, care include și v​eselă pentru băuturi, pe care le puteți achiziționa cu ușurință de la ALIR sau le puteți comanda online de pe alir.md în Moldova. 
Calitate de la producători europeni cunoscuți, prețuri în limita bugetului, nivel de prestigiu.

Nu ratați șansa de a vă bucura pe dumneavoastră și pe cei dragi cu tacâmurile rafinate din magazinul nostru.


Ar putea să-ți placă